Skip to content

¿Podemos hacer cámping aqui? #9 Event Cache

This cache has been archived.

Tarya: Jokunen reissari vielä viipyy miitissä, mutta eiköhän tämän ole jo aika siirtyä arkistojen aarteeksi [;)] Kiitos kaikille osallistujille ja mukavaa kätköilykevättä!

More
Hidden : Monday, March 20, 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kevätpäiväntasauksen ja raahelaiskätköilijä taavinan Helsingin-vierailun kunniaksi on paikallaan pieni kätköilykuulumisten vaihtaminen (omakustanteisen) kahvittelun ohessa.

Aika: Maanantai 20.3.2017 klo 16.30-18.00
Paikka: Lauttarannan Rantakasarmin kahvila, Suomenlinna C 1

Kahvilassa tiedetään odottaa meitä, mutta istumapaikkoja siellä on rajallisesti.

Niin ja vastaus otsikon kysymykseen on ikävä kyllä ei, kuten attribuuteistakin käy ilmi.

Tervetuloa!


Miittipaikasta:

Sveaborg eli suomalaisittain Viapori oli vielä vuodenvaihteessa 1917–1918 venäläinen varuskuntalinnoitus ja liittyi itsenäiseen Suomeen virallisesti vasta toukokuun 12. päivänä 1918. Tuona päivänä Suomen valtiolippu nostettiin ensimmäisen kerran salkoon Kustaanmiekan bastioni Zanderilla ja linnoituksen nimi muutettiin Suomenlinnaksi. Suomi 100 -juhlallisuudet jatkuvatkin linnoituksessa toukokuuhun 2018 asti.

Vaaleanpunaiseksi rapattu Rantakasarmi on linnoituksen venäläisellä kaudella rakennettu pääportti. Arkkitehti Greifon aloitti suunnittelun vuonna 1862, mutta holvattu, peltikattoinen kivikasarmi rakennettiin vasta vuosina 1868-1870. Se oli tarkoitettu rauhanaikaisessa käytössä 250 sotilaalle. Ainakin osaa rakennuksesta käytettiin päävartiona, jossa oli arestikopit, pidätettyjen kopit ja huoneet vartijoille ja päivystävälle upseerille. Niiden lisäksi kasarmissa oli keittiö, kanslia ja miehistön majoitushuoneet.

Vuonna 1890 miinakomppania sijoitettiin väliaikaisesti kasarmiin. Miinakomppanian aikana kasarmissa oli majoitussalien lisäksi välskärin vastaanotto sekä suutarin ja räätälin verstaat. Rakennuksessa toimi myös opetuskomennuskunta, jonka hallussa oli kaksi luokkaa. Ruokahuoltoa varten oli keittiö, leipomo, jauho- ja leipävarastot, ruokasali ja "tarjoiluhuone".

Itsenäisyyden ajan alussa 1918-19 rakennuksessa oli vankikasarmi I:n lisäksi vankipiirin kanslia, kasvatusosaston kanslia, pakettisensuuritoimisto ja satamakonttori. Myös saareen tulevien passintarkastus suoritettiin Rantakasarmissa.

Rakennus oli vuoteen 1972 asti puolustuslaitoksen käytössä ja siinä toimi muun muassa Suomenlinnan komendanttivirasto.

Tekstilähde: Suomenlinnan hoitokunnan internetsivut
Kuvalähde: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto / Skyline Foto

Additional Hints (No hints available.)