Skip to content

"S" Keski-Uusimaan Alphabet -S- Stone Traditional Geocache

This cache has been archived.

titsa: Bändi ynnä purkki hajonnu.
Get stoned!

More
Hidden : 6/23/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kiviä on kaikenlaisia, tämä kätkö on omistettu yhdelle erityiselle kivelle Keravalta! Geosiipalla on ollut ilo olla paikalla Stonen ensimmäisessä konsertissa eräällä Keravalaisella takapihalla, kun bändistä ei vielä juuri mitään tiedetty! Joskus nuoruudessa on bändiä käyty kuuntelemassa myös itä-Suomessa, Huviniemen lavalla, jossa stage diving oli vain kahden fanin harrastus, puolet yleisöstä hyppäsi lavalta ja toinen yritti ottaa kiinni :)


Stone on Keravalainen yhtye, joka kuului suomalaisen trash metallin uranuurtajiin 1980-90 luvun taitteessa. Kun yhtyeen alkuaikojen perinteisempi heavy metal vaihtui nopeammaksi thrash metaliksi yhtye alkoi herättää yleisön mielenkiinnon. Vaikka Suomessa oli muita Stonen kanssa aikalaisia yhtyeitä jotka soittivat thrash metalia, Stone erottui joukosta poikkeuksellisen ammattimaiselta kuulostavan tuotantonsa ansiosta. Yhtyeen musiikissa voi kuulla vaikutteita yhdysvaltalaisilta thrash metal-yhtyeiltä kuten Metallicalta ja Testamentilta.

Yhtye sai alkunsa 1985, kun Jiri Jalkanen (kitara) ja Pekka Kasari (rummut) liittyivät Janne Joutsenniemen (basso ja laulu) ja Roope Latvalan (kitara) Cross of Iron -yhtyeeseen. Koska yhtyeen jäsenet eivät kaikki olleet täysikäisiä, Stone aloitti pikaisesti ahkeran keikkailun nuorisotaloilla ja kaikille ikäryhmille tarkoitetuilla esiintymispaikoilla. Eräs mainittava alkuaikojen esiintyminen oli vuonna 1987 tavaratalo Sokoksen avajaisissa, kuten myös vuoden 1986 keikka Järvenpäätalolla.

1987 Rumba-lehti julkaisi yhtyeestä poikkeuksellisen kookkaan artikkelin ja haastattelun, mikä oli sen ajan populaarimusiikin ilmapiirissä varsin huomioitavaa, yhtyeellä kun ei ollut kyseisenä ajankohtana edes levysopimusta. Stone äänitti myös muutaman Mikko Karmilan tuottaman demon 1987, ja näiden ynnä kasvavan julkisuudensa avulla yhtye onnistui herättämään levy-yhtiö Megamanian kiinnostuksen.

Läpimurto (1987-1989)

Ensimmäinen single Real Delusion julkaistiin marraskuussa 1987, josta myös tehtiin musiikkivideo ja pitkäsoitto Stone 1988, jota monesti kutsutaan Suomen parhaimmaksi heavy-esikoisalbumiksi  ja on saanutkin klassikkoaseman nykyisissä metallipiireissä. Varsinainen läpimurto kuitenkin tapahtui 1989 kun toinen albumi No Anaesthesia! julkaistiin. Levyltä singlenä julkaistu Back To The Stone Age nousi suomen virallisen singlelistan kärkisijalle. No Anaesthesian kappaleet olivat teknisesti monimutkaisempia ja sovituksellisesti progressiivisempia verrattuna edelliseen albumin materiaaliin.

Julkaisua seuranneella kiertueella Jiri Jalkanen erotettiin vuonna 1990, yhtyeen esiinnyttyä 15. maaliskuuta Tavastialla. Syiksi ilmoitettiin, että Jalkanen ei halunnut säveltää, harjoitella eikä oppia uusia kappaleita. Tilalle tuli Airdashista tuttu Markku "Nirri" Niiranen. Uuden kitaristin arveltiin tuovan uutta energisyyttä Stonelle, mutta tämän suhteen odotukset jäivät osin täyttymättä. Yhtye ei kyseisenä ajankohtana kyennyt keskittymään Niirasen vastaanottamiseen, sillä yhtyettä painoi juuri harjoittelutilansa tulipalossa menehtynyt yhteinen ystävä, Jallu Mantila.

No Anaesthesiaakin teknisempi ja monimutkaisempi Colours julkaistiin vuonna 1990 omistettuna edesmenneelle Jallu Mantilalle. Levy oli muita levyjä huomattavasti tummempi ja vakavampi, johtuen osittain kitaristin vaihtumisesta ja jatkuvien esiintymisien aiheuttamasta väsymyksestä. Levyn studio-äänitykset tapahtuivat esiintymisien välillä. Levy ei ilmestyessään saanut yhtä hyviä arvosteluja kuin edeltäjänsä, osittain johtuen No Anaesthesia-levyn asettamista korkeista ennakko-odotuksista. Vuosien saatteessa julkaisu on arvioitu uudelleen, ja sitä pidetään nykyään Stonen kehityksen kannalta merkittävänä levynä. Levyn ilmestymisen aikoihin death metal oli saapunut Suomeen ja Stonen soittama thrash metal kuulosti monien korvissa vanhanaikaiselta. Yhtye esiintyi kuitenkin ahkerasti suosion laskemisesta huolimatta.

Viimeinen albumi ja yhtyeen hajoaminen (1991)

Stonen viimeiseksi jäänyt levy Emotional Playground julkaistiin 1991, ja tämä toi yhtyeelle hetkellistä julkisuutta juuri ennen hajoamistaan. Yhtye ilmoitti kuitenkin lopettavansa toimintansa pian levyn ilmestyttyä. Hajoamisen syyksi ilmoitettiin jäsenien musiikilliset eroavaisuudet. Stone lopetti toimintansa lokakuussa 1991. Viimeisen kiertueen aikana yhtye tallensi osan esiintymisistään, ja näistä äänityksistä koottu livelevy Free julkaistiin 1992. Levyn nimi on kunnianosoitus Jimi Hendrixille, jonka kappale Stone Free on saanut lainata nimensä levylle.

Yhtyeeltä on hajoamisenkin jälkeen tullut julkaisuja. Vuonna 2003 yhtyeen koko tuotanto, lukuun ottamatta kokoelmaa Stoneage, julkaistiin remasteroituna ja jo hajonneen yhtyeen julkaisut saavat edelleen hyviä arvosteluja.

Yhtye on saanut huomiota viime vuosina osittain siksi, että kitaristi Latvalan soittaessa Children of Bodomissa kyseisen yhtyeen fanit ovat tutustuneet Latvalan aikaisempaan tuotantoon ja täten löytäneet myös Stonen.

Stone on tehnyt virallisen hajoamisensa jälkeenkin esiintymisiä, muun muassa vuoden 1999 yksittäiskonsertit Lepakossa ja Tavastialla. Yhtye esiintyi myös Nummirock- ja Tuska-festivaaleilla vuonna 2000. Stone esiintyi myös vuonna 2008 Sauna Open Airissa sekä Jurassic Rockissa kokoonpanolla Joutsenniemi, Latvala, Niiranen ja Kasari. Helsingin Nosturissa 30.5.2008 Stone esiintyi Northerin lämmittelybändinä salanimellä "Lohkare". Samana vuonna Stone esiintyi kolme kertaa Tavastialla. Tämän jälkeenkin yhtye on esiintynyt satunnaisesti, mm. minikiertueella 2013.

Suurin osa yhtyeen jäsenistä toimii aktiivisesti musiikkialalla nykyäänkin. Roope Latvala julkaisi yhden instrumentaalilevyn yhdessä veljensä Jussi Latvalan kanssa. Julkaisu kantoi nimeä Latvala Bros. Tämän jälkeen hän liittyi Dementia-yhtyeeseen, jossa soitti Kyyria- ja HIM-yhtyeistä tuttu Gas Lipstick. Lyhyeksi jääneen jäsenyyden jälkeen Waltarissa (1996–2001) Latvala soitti Sinergyssä ja nykyään Children of Bodomissa Alexander Kuoppalan paikalla.

Janne Joutsenniemi perusti Suburban Triben heti Stonen jälkeen, ja vaikutti yhtyeessä tämän lopettamiseen saakka vuonna 2011. Suburban Triben viimeisenä solistina toimi Kyyrian entinen jäsen, Ville Tuomi. Jiri Jalkanen soitti isänsä Kari Tapion orkesterissa, Pekka Kasari puolestaan Pahuuden Prototyypissä vietettyään kuusi vuotta Amorphisissa sekä puolitoista vuotta Demolisherissa. Markku Niiranen puolestaan soitti jonkin aikaa Corporal Punishmentissa. (Wikipedia).

Mainittakoon vielä, että yhteen bändin perustajajäseneen on törmätty myös kätköllä!

 

Kätkösarja perustuu vapaaehtoisuuteen. Mikäli FTF:n löytäjä haluaa, hän voi tehdä seuraavan kätkön (eli tässä tapauksessa S:n). Seuraava kätkö voi olla minkä tyyppinen tahansa (mielellään helpohko). Kätköjen tulisi sijaita Keski-Uudellamaalla (Järvenpää-Kerava-Tuusula). Nimeäminen järjestyksessä A-kätkön mukaisesti:

”A” Keski-Uusimaan Alphabet -A- Anttilan koulu
"B" Keski- Uusimaan Alphabet -B- Blue Rings
"C" Keski-Uusimaan Alphabet -C- Current/Sähkövirta
"D" K-Umaan Alphabet -D- Duunareitten Hankkija
"E" K-Umaan Alphabet -E- Ensimmäiset asuntomessut
"F" K-Umaan Alphabet -F- Fanni Luukkosen Lotat
"G" K-Umaan Alphabet -G- Garlic festival
"H" Keski-Uusimaan Alphabet -H- Houni
"I" K-Umaan Alphabet -I- Iso-Hollo, Volmari
"J" Keski-Uusimaan Alphabet -J- Juna
”K” Keski-Uusimaan Alphabet -K- Keski-Uusimaa
”L” Keski-Uusimaan Alphabet -L- Lassilan tila
”M” Keski-Uusimaan Alphabet -M- Messualue
”N” K-U Alphabet -N- "Nyt Nappaa-Napp och Nytt"
”O” Keski-Uusimaan Alphabet -O- Olympiakasarmi
"P" Keski-Uusimaan Alphabet -P- Puistoblues"
"Q" - K-Umaan Alphabet Q - Quite an easy challenge
"R" Keski-Uusimaan Alphabet -R- Rinteenpää Olavi
"S" Keski-Uusimaan Alphabet -S- Stone jne...



Näin säilyisi luettavuus listalla. Olisi hienoa, jos purkille löytyisi paikka, jolla on oikeasti jotain merkitystä, eikä vaan väkisin keksitty purkin paikka. Nämä ohjeet on hyvä sisällyttää seuraavien kätköjen kuvaukseen, jotta sarja jatkuisi.

Get stoned!

Additional Hints (Decrypt)

Abfgn F:fgä uggcf://lbhgh.or/lJUye3H_f8D

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)