Skip to content

Narukerä - Pori Alphabet N Traditional Geocache

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
Hidden : 3/30/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:



Porin Narukerä on vuonna 1965 perustettu suomalainen Bandyliigatason jääpalloseura. Seuran paras saavutus on Suomen mestaruus keväältä 1999. Narukerän kotikenttä on Urheilukeskuksessa sijaitseva Porin tekojäärata.
Narukerä on tunnettu hyvästä juniorityöstään ja seuran eri ikäluokat ovatkin voittaneet 13 Suomen mestaruutta (v. 2009 mennessä). Narukerän tunnetuimmat kasvatit ovat vuoden 2004 jääpallon maailmanmestarit Timo Oksanen, Ville Aaltonen sekä Jarno ja Janne Väkiparta.


Helpohko tradi Narukerän koitkentän vieressä.

ALLE 1,65 PITUINEN KÄTKÖILIJÄ OTA MUKAAN JATKOJALAT!!!

LAITA PURKKI TAKAISIN SAMMALLALAILLA KUIN SE OLIKIN. ETTEI TIPU :) :)

Jääpalloseura Narukerä ry., Pori
Narukerä jatkaa porilaista jääpalloperinnettä, jonka Lyseon Kiri, Porin IFK, Porin Tarmo, Porin Palloilijat, Porin Kärpät, Porin Pallo-Toverit ja Rosenlewin Urheilijat-38 loivat 1920-luvulta alkaen. 1950-luvulla jääpallo näivettyi Porissa, kunnes Narukerä herätti sen jälleen eloon. Seura perustettiin 1965.

Narukerä pelasi alkuvuosinaan vaihtelevalla menestyksellä suomisarjassa ja kakkosdivisioonassa. Ratkaiseva käänne tapahtui 1980-luvun puolivälissä, jolloin Poriin saatiin iso tekojäärata, kolmas laatuaan Suomessa. Ensimmäisen kerran Narukerä nousi mestaruussarjaan kaudelle 1989-90. Laajan juniorityön kautta seura on saavuttanut tukuttain nuorten SM-mitaleita, kultaa, hopeaa ja pronssia. Miehet ovat voittaneet nykyisessä Bandyliigassa kerran SM-kultaa ja -hopeaa, neljästi pronssia. Narukeräkasvatit Ville Aaltonen, Timo Oksanen, Janne ja Jarno Väkiparta pelasivat 2004 Suomen jääpallomaajoukkueessa, joka voitti historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Pelimenestyksen lisäksi on mainittava kaksi rakennusprojektia, jotka ovat ainoita laatuaan kotimaisella jääpallokartalla. Katettu, lämmitettävä katsomo valmistui 1995 ja kentän laidalle oma Narukerä-talo kahvioineen ja klubitiloineen 2005.

Narukerä Bandyliigassa saavuttanut.
Mestaruudet: 1 1999
Hopeaa: 3 2005, 2012, 2013
Pronssia: 5 1998, 2002, 2006, 2010, 2011

Jääpalloa Porissa 1920-luvulta lähtien

1920-luvun alussa peliä harrastettiin ensi kerran Porissa. Tuolloin lehtori A. Rydman neuvoi pelin alkeita lyseolaisille. Pelikenttä oli jokijäällä Kirjurinluodon kohdalla. Ensimmäiset seurat olivat Lyseon Kiri, Porin IFK ja PorinTarmo.

1926 joelta siirryttiin Juhannuslehtoon, nykyisen Herralahden kentän seutuville. Porin Palloilijat aloitti viralliset pelit, 7-miehiset joukkueet. Porin Kärpät perustettiin 1931.

1933 PoPa piirinmestari voittamalla loppuottelussa Hämeenlinnan Pallokerhon 7-3.

1934 Porin mestaruusottelu Kärpät-PoPa 7-1.

1938 Porin Kärpät mestaruussarjaan.

1941 PoPa mestaruussarjan karsinnoissa OLS:n kanssa. Kaksoisottelut 3-2 ja 1-3, OLS jatkoon.

1942-45 miehet sodassa. vain junioritoimintaa: Kärpät, RU-38, PPT ja PoPa.

1947 PPT voittaa TUL:n mestaruuden.

1951 RU-38 mestaruussarjaan. Narukerän entinen puheenjohtaja Simo Viljanen joukkueen kovaluinen pakkki.

1952 Porin Kärpät viimeisen kerran SM-sarjassa. Narukerän taitava hyökkääjäpelaaja ja nykyinen taustavaikuttaja Pertti Ratsula pelasi silloin maalitolppien välissä. Laitahyökkääjänä viiletti Ässäikoni Lasse Heikkilä. Kärpillä mestaruussarjakausia yhteensä kahdeksan.

1958 ”viimeinen” virallinen jääpallo-ottelu Kärpät-PoPa 5-4 piirisarjassa. Jääpallo hiipuu.

1965 Narukerä perustetaan. Ensimmäinen puheenjohtaja Aarne Wilen.

1960- ja 1970-luvuilla Narukerä vaihtelevalla menestyksellä suomisarjassa ja 2. divisioonassa.

1969 Pori Palloseura aloittaa jääpallon.

1970-luvulla myös PPT jälleen jääpallon parissa.

1981 Risto Suves Narukerän puheenjohtajaksi.

1983 Narukerä 1. divisioonaan.

1985 Suomen kolmas iso tekojäärata Poriin

1986 Narukerän ensimmäinen mestaruus. E-juniorit Suomen parhaita. Joukkueen kapteeni ja maalinsylkijä Antti Sumiala.

1989 Narukerä ensi kerran SM-sarjassa. Ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Narukerällä venäläisvahvistus. Ensin Vladimir Plavunov, sitten Alexander Pershin, moninkertaisia maailmanmestareita molemmat.

1993 Narukerä vauhdinottoon 1. divisioonaan. Valmentajaksi Ruotsista paluumuuttaja Ari Kallioniemi. Joukkueessa myös Juri Pershin, Jenisej Krasnojarskista, maailmanmestari hänkin.

1994 jälleen ylimmällä sarjatasolla.

1995 Suomen ensimmäinen lämmitettävä katsomo Poriin.

1998 Vihdoinkin miehille mitali. Pronssiottelussa Torniossa ToPV kaatuu 3 – 2.

1999 Toiveiden täyttymys, Narukerä miesten Suomen mestari. Loppuottelussa Helsingin Oulunkylässä ToPV altavastaajana.

1990-luvun lopulla ja 2000-luvulla Narukerä-pelaajien vuotuinen virta Ruotsiin.

2004 Suomi voittaa historiansa ensimmäisen jääpallon maailmanmestaruuden. Joukkueessa neljä narukeräkasvattia: Jarno ja Janne Väkiparta, Timo Oksanen ja Ville Aaltonen.

2005 Narukerä voittaa Bandyliigan, mutta häviää kaksiosaisessa loppuottelusarjassa ToPV:lle. SM-hopeaa. Narukerän Lauri Arponen liigan maalikuningas. Narukerä-talo valmistuu tekojääradan kupeeseen.

2009 Narukerän juniorijoukkueet saavuttaneet yhtensä 13 Suomen mestaruutta. Viimeisin tulee keväällä, kun C-juniorit kukistavat loppuottelussa Jyväskylässä JPS:n 6-2

2010 Narukerä Bandyliigassa pronssia.

2011 Narukerä Bandyliigassa pronssia.

2012 Narukerä Bandyliigassa hopeaa. Loppuottelussa Narukerä häviää Mikkelin Kamppareille.

2013 Narukerä Bandyliigassa hopeaa. Loppuottelussa Narukerä häviää Helsingin IFK:lle

MIKÄ IHMEEN "NARUKERÄ"?

Jääpalloveteraani ja urheilutoimittaja Veijo-Lassi Holopainen kuvaa 1985 kirjoittamassaan seuran 30-vuotishistoriikissä nykyisen muovipintaisen pelipallon edeltäjää narupunoksista palloa seuraavasti:

”Ikääntyvä jääpalloilijapolvi pelasi aina 1970-luvun kynnykselle pallolla, joka oli vuosikymmenien aikana saanut lempinimekseen ”narukerä”.

Moni juniorina Narukerässä aloittava tyttö ja poika on ihmetellen kysellyt, miksi seuran nimi on Narukerä? Mistä tämä nimi on perua? Urheilun tietokirjassa Fokus 1/1968 todetaan sanatarkasti: ”Pallo on läpimitaltaan 6 cm, paino 58,62 gr, väri helposti näkyvä (punainen), sisus korkkia tai korkintapaista ainetta, päällystetty tasapaksulla punoksella, johon vesi ei imeydy tai muovilla (ei vielä virallinen).”

Silloinen narukerä oli kova, kireä, kiukkuisesti poukkoileva, kimmoisa ”peliväline”. Jos se vahingossa osui kasvoihin, narukerän sinertävä kuvio oli kaunistuksena kauan.

Urheiluvälineet ovat vuosikymmenien aikana huimasti kehittyneet. Narukerä on pallona historiaa, mutta seuramme nasevassa nimessä se säilyttää arvonsa.”

Lähde: Narukerä
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tämä kätkö kuuluu Pori alphabet -kätkösarjaan. Tämän kätkön ensiloggaaja saa halutessaan tehdä sarjan seuraavan kätkön. Ilmoita tämän sivuston logimerkinnässäsi jos haluat käyttää tuon mahdollisuuden. Kätkö voi olla esim. jokin rakennus, historiaan/kulttuuriin liittyvä paikka/henkilö, yritys tai mikä tahansa muu Poriin liittyvä. Kopioithan tämän tekstin myös seuraavaan kätköön!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sarjan muut kätköt:

Asema-aukio - Pori Alphabet A
Byggmax - Pori alphabet B
CT-Logistics Oy - Pori alphabet C
Dingo - Pori alphabet D
Evestenkinaukee - Pori Alphapet E
FBT Pori - Pori Alphabet F
Gallen-Kallela - Pori Alphabet G
Hennala- Pori Alphabet H
Itä-Pori - Pori Alphabet I
Jääkiekko legendoja - Pori alphabet J
Kokemäenjoki- Pori Alphabet k
Linja-autoasema – Pori alphabet L
Mamba -Pori alphabet M

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(visit link)

Additional Hints (Decrypt)

xhexbgn

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)