Skip to content

Lumskebugten Traditional Geocache

This cache has been locked, but it is available for viewing.
Hidden : 4/21/2008
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lumskebugten

I min barndom læste jeg om Lumskebugten i Anders And bladene, men havde vist ikke regnet med at den fandtes i virkeligheden, så begejstringen var stor, da jeg en dag fandt ud af, at Lumskebugten rigtig nok fandtes i virkeligheden og lå på Tåsinge.

Det må vel have været en eller anden voksen, som – i min barndom - bandt mig den historie på ærmet, at Lunkebugten hed Lumskebugten. Men, selvom den rette sammenhæng for længst er gået op for mig, bliver Lunkebugten for mig ved med at være Lumskebugten. Og ved afslutningen af anden verdenskrig, foregik der vist også nogen lumskerier derude, med sænkning af motortorpedobåde, som senere fik vragdykkernes interesse.

I april 2008, taltes der ligefremt om at udenlandske interesser skulle have fået lov til at hæve vragene. Og det uden den lokale marinearkæologiske myndighed, Langelands Museum, var blevet adspurgt først.

For mit eget vedkommende er det nu mest udsigten, idyllen og vandstanden som har fanget min interesse. Bugtens bund grænser tæt op til landevejen mellem Fyn og Langeland, og når jeg ind imellem passerer stedet, kigger jeg ofte efter vandstanden, og især om havbunden ligger blottet, således lystfiskerne er ude at grave orm op af sandet.

Såvidt jeg husker, var det også der, langt ude i bugten, at Dannebrog lå for anker da vores daværende kronprinsesse Margrethe og prinsgemalen, Henrik, stak af og gemte sig for pressen efter deres bryllup. Dengang var de vist på besøg hos greven på Tranekær Slot.

Betegnelsen ”Lunke” er i øvrigt et gammel tysk håndværkerudtryk, som betegner en uønsket fordybning i en bearbejdet overflade, eller et svaj i f.eks. en hæk eller en tagryg.

På planer flader hvor der findes en lunke, dannes der ofte en vandpyt. Så, for Lunkebugtens vedkommende har nogen vel engang ment, at bugten mindede om en stor vandpyt.

Hvis der er små børn med, så vær opmærksom og pas på trafikken her - der køres ofte meget stærkt på strækningen.

Cache: En Logscroll husk selv skriveredskab.

Additional Hints (No hints available.)