Skip to content

De vloek van de FTF #13 ~ De oude tennisbaan Multi-cache

This cache has been archived.

Ruud4d: Het eerste waypoint is afgebroken en daarmee valt het doek voor deze cache ook.

Ruud4d. + Joep

More
Hidden : 6/6/2011
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Let op! 4-3-2013 aangepast. Een korte multi met diverse navigatie technieken. Goede ogen en een pincet zijn noodzaak. Heb je geen goede ogen dan helpt misschien een verrekijker. Rekenmachine kan ook handig zijn. Blijf alert en goed lezen! Deze multi loopt in zijn geheel door de Urban Jungle... De waypoints zijn behoorlijk goed ingemeten maar er is altijd een zekere mate van afwijking door 2 GPS-en. Houdt daar rekening mee.

Let op! Als je de FTF bent bij een cache uit deze serie, dan zul je vervloekt zijn, en zul je geen nieuwe FTF's meer scoren, tenzij je aan de volgende verzoeken voldoet:

1. De FTF van deze cache moet binnen 1 maand een volgende cache in de serie plaatsen (met de naam: "De vloek van de FTF # ... ~ ...")! Zo niet, dan zal de vloek er voor zorgen dat je nooit meer goud haalt...Muwahahahahahaha!!!
2. Elke cacher kan slechts 1x een FTF halen in deze serie. Hiermee geef je anderen ook een kans om een keer FTF te zijn.
3. De nieuwe cache in de serie kan van elk type zijn (traditional, multi, etc.), makkelijk of ingewikkeld, bar of boos, lang of kort. Het is belangrijk dat deze voorwaarden over worden genomen in de beschrijving van de volgende cache, en daarbij moet vermeld worden welke caches vooraf gingen en wie er daarbij FTF waren.
4. Naast dat de cache er eentje wordt in "De vloek van de FTF" serie, moeten de caches verder door iedereen gevonden kunnen worden. De vloek rust namelijk alleen op de FTF...
NOGMAALS: dit zijn verzoeken!
De vloek van de FTF serie bestaat uit:
De vloek van de FTF #1 ~ Duisternis by De Wijngemachtigde: FTF op 27 oktober 2009 door arneh
De vloek van de FTF #2 ~ Prinses Nine vd Noordink by arneh: FTF op 1 december 2009 door wandelaarjgm
De vloek van de FTF #3 ~ Het “sprookjes”bos by wandelaarjgm: FTF op 28 januari 2010 door Lubbie
De vloek van de FTF #4 ~ Kleintje kunst by Lubbie: FTF op 2 maart 2010 door Cultus Ferox
De vloek van de FTF #5 ~ ’n Rondje Kaste(e)l(en) by Cultus Ferox: FTF op 1 april 2010 door Team SupeRare
De vloek van de FTF #6 ~ Mysterie Oude IJsselstreek by Team SupeRare: FTF op 15 april 2010 door Saab9-x
De vloek van de FTF #7 ~ torenmolen Zeddam by Saab9-x: FTF op 13 mei 2010 door ger1958
De vloek van de FTF #8 ~ De Spelerij by ger1958: FTF op 17 mei 2010 door alkie
De vloek van de FTF #9 ~ Spinneweb by alkie: FTF op 30 mei 2010 door Putput2
De vloek van de FTF #10 ~ Goudkoorts by Putput2: FTF op 16 juni 2010 door Lein
De vloek van de FTF #11 ~ The curse continues! by Phantom of the FTF: FTF op 7 april 2011 door Lein
De vloek van de FTF #12 ~ Travel Trail Bonus 1 by Lein: FTF op 9 mei 2011 door Ruud4d
De vloek van de FTF #13 ~ De oude tennisbaan by Ruud4d: FTF op 7 juni 2011 door carelvicer.

Deze cache is door iedereen te loggen. Ga als je durft!



Het terrein

Deze cache is verborgen op het terrein van het voormalige LIMOS te Nijmegen. LIMOS staat voor Luchtmacht Instructie en Militaire Opleidingen School. Er lag hier al eens een micro op de oude tennisbaan van de kazerne maar nadat men de baan geruimd heeft zodat hij teruggegeven kan worden aan de natuur, is ook deze micro verdwenen met het hekwerk.


De voormalige entree van de kazerne

De gebouwen hebben de functie van kazerne voor diverse legeronderdelen vervuld. En in de oorlog hebben de Duitsers het gebruikt. Na de bevrijding werd het gebruikt door de Geallieerden. Na de oorlog is de Luchtmacht erin gekomen en heeft het in gebruik genomen als opleidingsplaats. Nu zijn de kazernes omgebouwd tot appartementen en zijn er bedrijven en ateliers gevestigd.
De LIMOS bestond uit de volgende kazernes:



De Krayenhoff kazerne (1905), ontworpen door G.W.J. Koolemans Beijnen, heette eerst de Eerste Infanterie Kazerne.



De Generaal Snijders kazerne (1906), ontworpen door G.W.J. Koolemans Beijnen, heette eerst de Tweede Infanterie Kazerne.



De Prins Hendrik kazerne (1909), ontworpen door J. Limburg was een hospitaal en is nu Asielzoekerscentrum

Sinds 2000 zijn er op het terrein gebouwen bij gebouwd en zijn de bestaande gebouwen geschikt gemaakt voor bewoning. Op deze plattegrond zie je kleine foto's van zowel de oude als de nieuwe gebouwen op het terrein en van sommige gebouwen hun functie.

Verder vind je over dit terrein verspreid nog diverse schuilkelders. Door speciale deuren zijn ze uiterst geschikte ruimten voor vleermuizen.

En dan de plek waar de vorige cache verborgen was en waar de titel op slaat: de oude tennisbaan:

Tot slot dan nog een weetje over het terrein. In het begin van de Vierdaagse werd op het binnenterrein van de Prins Hendrik Kazerne de Vlaggenparade gehouden. Die vind tegenwoordig plaats in het Goffertstadion.
Tot zover de omgeving waar je loopt. Nu naar de opdrachten en de wandeling...

De Cache

Eerst even een aanwijzing vooraf: heb je een berekening gemaakt en verwacht je een driecijferig getal maar het is maar tweecijferig, gebruik dan een voorloop-nul. Weet ook wat het verschil tussen een cijfer en getal is!
Parkeren kun je op de coördinaten bovenaan de pagina.
Ga nu naar het eerste waypoint, WP 01, N 51 49.894 – E005 52.651. Mocht je je afvragen wat het is: een kunstwerk. Hier heeft vroeger een gebouw gestaan (je ziet het nog op de satelliet weergave van Google Maps) waarvan de kunstenaar wat muren heeft laten staan en daar een lichtkunstwerk in heeft gemaakt.
De vraag bij dit WP 01 is niet hoe het heet, wie de kunstenaar is en in welk jaar het gemaakt is. Dat is De Verlichte Kamer, Giny Vos, 2007. Maar zoals wellicht bekend is, hebben alle lichtpunten van de straatverlichting (bijvoorbeeld een lantaarnpaal) een nummer, in dit geval, bestaande uit 2 letters en 3 cijfers.
A = letterwaarde van de letters bij elkaar opgeteld = . .
B = gevonden cijfers = . . .

WP 02: N 51 49.[2 x A x 5 + 10 x B + 8] – E005 52.[B x 2 x 5 + A x 10 – 102]
De vraag die je hier moet beantwoorden is ook niet zo moeilijk. Je vindt hier een boom die zeer duidelijk geleden heeft onder het spreekwoord ‘Gekken en dwazen schrijven hun namen op muren en glazen.’ Het heeft een 4-letterige zeer diepe indruk achtergelaten. C: de letterwaarde van de twee middelste letters bij elkaar opgeteld = . .

Loop nu eerst 60 meter globaal OZO en dan naar WP 03: N 51 49.[A x C + 351] – E005 52.[C x A + 257]. Je bent nu over de oude tennisbaan gekomen. Daar was natuurlijk geen plaats voor Jan Soldaat. Daar speelden alleen de heren officieren. Je kunt je voorstellen dat niet elke bal goed geraakt werd en dat er wel eens een bal de bomen in vloog. Voorheen kon je de aanwijzing op de bal die in de boom zat lezen. Helaas is die door Vleermuizen ingepikt en naar hun verblijfplaats meegenomen. Omdat ze niet gestoord willen worden, hebben ze de aanwijzing achtergelaten boven de sticker die laat zien dat 2011 toch echt hún jaar is. Geef je ogen de kost en je zult van noord en oost de laatste 3 cijfers vinden. Verander alleen die ten opzichte van waar je nu staat.

Hier bij WP 04 sta je voor wat nu een school is maar wat vroeger de Cadi-kantine was van de Pr. Hendrikkazerne. Toen was de Koloniale Reserve er gelegerd. Nu wil ik van je weten wat de huisnummers links en rechts op het gebouw zijn. Tel ze op en je hebt D = . .

WP 05 vind je op N 51 50.[D/4 + laagste cijfer van de huisnummers] – E005 52.[D x 5 + 6 x B - het laagste cijfer van de huisnummers]
Je treft hier twee keer hetzelfde rekensommetje aan (op de voor- en achterkant) maar als je dat uitrekent, krijg je een negatief getal. Dat willen we niet. Verwissel daarom eerst de getallen van hun plek en reken dan het sommetje uit. De uitkomst is E = . . .

WP 06 kun je vinden door vanaf WP 05 E - 30 meter naar het westen te gaan en E - 180 naar het zuiden. Hier zou je beide noodzakelijkheden zoals ik ze bovenaan de listing heb benoemd, nodig hebben gehad. Omdat de aanwijzing echter geregeld verdween, presenteer ik ze je hier op een blaadje: N 51° 50.024 E 005° 52.422.

De coördinaten van WP 07 heb je op een briefje gekregen. Hier hoef je dus gelukkig niets voor uit te rekenen. Maar er is natuurlijk wel een opdracht om F te bepalen.
Uit de borden die voor het gebouw staan, zou je kunnen afleiden dat je hier best veilig bent (rechter bord). En als je onherkenbaar zou willen blijven, zou je bij de buren (linker bord) terecht kunnen. Vroeger kwam je hier voor andere, zeer belangrijke zaken. Zaken van leven en dood zou je zelfs kunnen zeggen. Kijk maar eens wat er boven, onder de dakrand van de hoofdingang, staat.
Ik haat zelf het omzetten van letters naar getallen en zal het jullie nu ook niet laten doen. Wat wel? Trek het getal op het gele bordje van het getal op het blauwe bordje af. Nu heb je F = . .

Bij WP 08 zie je dat je nu bij huisnummer F staat. Je kwam er door F + 10 meter WNNW te lopen.
Behalve het adres zie je ook wat de functie van dit gebouw voor de renovatie was. Wat is de letterwaarde van de laatste 4 letters van dat lange woord? (Jaja, ik schreef dat ik het jullie op dat moment niet zou laten doen ) Nu levert het je G = . . op.

Wanneer je uiteindelijk bij WP 09 staat, zie je dat WP 08 op 2 x G - 20 meter afstand en het dubbele van (anderhalf maal G) minus 7 ware graden van je vandaan ligt. Denk aan de rekenregels! Wat moet je hier doen?
Dit bijzondere gebouw (zie opschrift onder de ramen op de tweede etage) heeft nu weer een bijzondere functie. En ook de bewoners staan hier op een bijzondere manier vermeld. We gaan ze een handje geven!
Hoeveel handen staan er in totaal op dit pilaartje? Dit is H = . .

Om bij WP 10 te komen, moet je wat handelingen/instellingen op je GPS uitvoeren/aanpassen. Ten eerste markeer je (de plaats van) het pilaartje op je GPS en controleer of het eindigt voor noord op een 5 en voor oost op een 1. Zoniet, zorg er dan voor op de meest logische manier. Gebruik nu de andere notatie zoals je deze bovenaan de pagina vind. Trek dan voor het oost-gedeelte 13 x H van WP 06 af. Voor het noord-gedeelte haal je 5 x H van WP 09 af. Dit hele gedoe brengt je uiteindelijk op een plaats waar je veel kunstenaars bij elkaar zult vinden. Maak maar eens een foto en zoek de namen thuis met Google op. Om I te bepalen, tel je de cijfers van de blauwe bordjes links en rechts van de deur bij elkaar op. I = . .

Op naar het laatste tussenpunt WP 11. Laat ik het je maar makkelijk maken. Ga naar N 51 49.[I x (D + 4) + 1] – E005 52.[I x (C - 2) + 8]

Het laatste punt biedt je wat inzicht in de leefsituatie van de bewoners. Alleen schematisch. Nu ga ik niet vragen wie er op drie-hoog-achter woont maar ik wil wel weten wat de verschillende huisnummers van de woningen zijn.
Je vindt de cache op:
N 51 49.[A t/m I behalve H opgeteld + woning 2e etage uiterst rechtsvoor + woning begane grond links 3e van achter]
E005 52.[twee meest linkse woningen aan de voorkant van de 1e etage opgeteld]

Succes bij het vinden van de cache en ik hoop dat je er veel plezier aan beleefd hebt.

Additional Hints (Decrypt)

Iebrtre xba qr oenaqjrre uvre grerpug.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)