How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Keuruulla on juostu yömaraton v. 2013 alkaen. Nyt on tarjolla kätköilijöille Keuruun Kätkömaraton: 42195m kätköjä! Lenkin voit kiertää jalan, kaksipyöräisellä taikka autolla.

Reitti kiertää Keuruun maalaisteitä ja tekeepä se pienen pyörähdyksen Multian puolellekin. Matkan varrelle osuu niin metsä-, pelto- kuin järvimaisemiakin, mäkiä, soita ja suolampia, Herpmanin poikien muistomerkki yms. Osin reitti kulkee Neste Rallin Jukojärven erikoiskoetta pitkin. Sarjaan kuulumattomiakin kätköjä löytyy reitin varrelta tai sen välittömästä läheisyydestä kymmenkunta.

Osassa sarjan kätköistä on bonusnumero. Muista kerätä ne talteen, niillä saat ratkaistua sarjan viimeisen kätkön.

Maailman pisimpään yhtäjaksoisesti vuosittain juostu maraton

Bostonin maraton on vuosittainen maratonjuoksukilpailu, joka järjestetään Bostonissa, Yhdysvalloissa huhtikuun kolmantena maanantaina. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1897, edellisvuoden olympiamaratonin innoittamana, ja se onkin vanhin vuosittain järjestettävä maraton – sekä yksi arvostetuimmista. Bostonin maraton kuuluu World Marathon Majors -sarjaan. Kilpailuun osallistuu vuosittain noin 20 000 juoksijaa, niin amatöörejä kuin ammattilaisiakin, kaikkialta maailmasta. Vuonna 1996, kun kilpailu järjestettiin sadannen kerran, osanottajia oli 38 000. Bostonin maraton käydään usein vaativissa sääolosuhteissa. Maratonin reitti ei ole Kansainvälisen Yleisurheiluliiton kilpailusääntöjen mukaan ennätyskelpoinen, sillä reitti on suora ja yhdensuuntainen sekä maali on liian paljon lähtöä alempana. Korkeuseroa lähdön ja maalin välillä on noin 146 metriä. Vuonna 2011 voimakkaassa myötätuulessa juostun kilpailun voitti Geoffrey Mutai ajalla 2.03.02 ja toiseksi juoksi Moses Mosop ajalla 2.03.06. Vuoden 2013 maratonilla räjähti kaksi pommia, vaatien kuolonuhreja ja useita loukkaantuneita.