Skip to content

Racons de Seròs: Mirador de l'Horta Traditional Geocache

Hidden : 1/31/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


RACONS DE SERÒS

Aquest Cache foma part d'una sèrie de Geoamagatalls que acaben formant una ruta per realitzar a peu, bicicleta, cavalls o com més us agradi.

  1. Roques de Sant Formatge http://coord.info/GC4VQYP
  2. Monestir Avinganya http://coord.info/GC4WADG
  3. Castell de Seròs http://coord.info/GC4WAJE
  4. Pont de Seròs http://coord.info/GC4WQ98
  5. El Bovalar http://coord.info/GC4WQBF
  6. El Ram http://coord.info/GC4XGG0
  7. El Mirador de l’Horta http://coord.info/GC4XTJQ
  8. Zona Esportiva http://coord.info/GC4XTQR


RUTA RACONS DE SERÒS


MIRADOR DE L'HORTA

Es tracta d'un excel.lent mirardor sobre la vall de Segre i la seva horta de la qual en surten unes molt bones fruites.

La fruita a fons

Antigament el consum de fruita depenia de la regió i de l’estació de l’any on es vivia. Avui dia, amb els mètodes actuals de conservació i de transport, en podem menjar tot l’any. Les fruites són aliments vegetals que podem consumir frescos, dessecats, cuits o en conserva. Dins la fruita fresca, hi podem distingir dos grans grups: els cítrics -la llimona i la taronja- i la fruita dolça -com el préssec, la cirera, la pera o la poma. L’oferta de fruita a Catalunya és molt variada i de molta qualitat, i fins i tot està reconeguda amb distintius europeus. És el cas la Denominació d’Origen Protegida pera de Lleida o de les Indicacions Geogràfiques Protegides poma de Girona i clementines de les Terres de l’Ebre.

A Catalunya, la superfície total de fruita fresca, sense incloure-hi els cítrics, és d’unes 43.000 hectàrees. Aquesta superfície es distribueix pels territoris catalans de la manera següent:
més del 80% a Lleida, seguit de Girona i les Terres de l’Ebre amb un 7%, i Tarragona i Barcelona amb menys del 2% de les hectàrees dedicades al conreu de la fruita fresca.

Per espècies, el préssec i la nectarina és el conreu més extens, amb gairebé el 40% de la superfície, seguit de la pera, amb el 30%; la poma, amb el 24%; i en menys quantitat la cirera i la guinda, la pruna, l’albercoc i el codony.

Cada català consumeix una mitjana d’uns 12 quilos de poma l’any, més de 7 de préssec i nectarina, 6 i mig de pera, menys de dos quilos de pruna i cirera, i no arriba a menjar ni un quilo d’albercoc l’any.

La fruita pertany al grup dels aliments dels que s’han de menjar cada dia segons la piràmide de l’alimentació saludable, una guia visual que recomana la freqüència amb què s’han de consumir els diferents grups d’aliments, com ara els cereals, les verdures, la llet, la carn o els sucres. La composició nutricional de les fruites és molt variada, en funció de la família a què pertanyen, però totes ens aporten sucres, minerals i vitamines. Per exemple, si mengem taronges, maduixes o kiwis, ens assegurarem que prenem vitamina C tot l’any. A més a més, menjar fruita, com la poma, sobretot amb pell, també ens aporta fibra. La fruita és, doncs, una bona font de minerals: el plàtan destaca perquè té molt de potassi, excel·lent si fem esport, mentre que la mandarina ens proporciona calç i el préssec ferro.

Additional Hints (No hints available.)