Skip to content

Volokinpolku:118 Näyttelijät Pirkka-Pekka Petelius Traditional Geocache

Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Pirkka-Pekka Petelius: Ura

Pirkka-Pekka Petelius (s. 31. toukokuuta 1953 Tornio) on 1980-luvulta alkaen tunnetuimpia suomalaisia viihdyttäviä taiteilijoita. Hän on esiintynyt näyttelijänä, koomikkona, ohjaajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja laulajana.

Petelius syntyi Torniossa ja varttui nelivuotiaaksi Kouvolassa ja sen jälkeen Kuusankoskella. Vuonna 1975 hän muutti Helsinkiin. Ensiksi hän ajatteli aloittaa historian ja kielten opiskelun, mutta hän hakikin Suomen teatterikouluun (nykyiseen Teatterikorkeakouluun), jonne pääsi sisään vuonna 1976.

Näyttelijänä
Petelius teki läpimurtonsa Yleisradion sketsisarjassa Velipuolikuu (1983–1984), jossa hän toimi sekä käsikirjoittajana että näyttelijänä. Sarjan saama suosio avasi Peteliukselle uran yhtenä Suomen suosituimmista koomikoista. Velipuolikuun jälkeen Petelius oli mukana osin samalla työryhmällä tehdyissä sketsisarjoissa Mutapainin ystävät (1984–1985), Tabu (1986–1987) ja Hymyhuulet (1987–1988).

Hymyhuulissa Peteliuksen juontajaparina ja toisena päätähtenä oli Aake Kalliala, josta tuli hänen pitkäaikainen aisaparinsa. Peteliuksen ja Kallialan yhteistyön tuloksena syntyi halpa mutta huikean suosittu sketsisarja Pulttibois (1989–1991, jatkui 1992 nimellä Manitbois), jonka kaikki sketsit he sekä käsikirjoittivat että näyttelivät kahdestaan. Moni Peteliuksen tässä sarjassa esittämä hahmo, kuten Herra 47 tai James Potkukelkka, muodostui käsitteeksi. Petelius on tehnyt yhteistyötä myös Jope Ruonansuun kanssa, tuloksena sarjat Neurovisio (1992), Herra 47 (1994), Hömppäveikot (1996), Ruonansuu & Petelius Co. (1997) ja 6pack (2008). Petelius teki Jopen kanssa myös vuonna 2001 Internetissä esitettyä sketsisarjaa Petelius ja Ruonansuu Show.

1990- ja 2000-luvuilla Petelius on tehnyt paljon yhteistyötä Taneli Mäkelän kanssa. Akkaa päälle -sarjan sivuhahmoista tiepalvelumiesten Team Ahma sai oman sarjansa, sukupuoliroolit kääntänyt Ou nou! oli Kaverille ei jätetä -sarjan spin off.

Petelius ja Pedro Hietanen ovat vuodesta 1986 asti tehneet Yleisradiolle Yömyöhä-radiolähetyksiä, yhteensä 22 kappaletta. Jokaisella lähetyksellä on teema, ja lähetykseen liittyy teeman mukaisia haastatteluja sekä muita hupailuja. Idea on, että Hietanen toimii juontajana ja Petelius näyttelee lähes kaikki muut hahmot. Yömyöhä-lähetyksistä ovat saaneet alkunsa monet myös televisiossa esiintyneet hahmot, muun muassa Herra 47, Jarna Kuiva sekä Marja-Liisa Hirvesmieli. Lähetyksissä on paljon improvisoituja sketsejä sekä runsaasti kaksimielisyyksiä ja sananmuunnoksia. EMI on julkaissut Yömyöhä-lähetyksiä tupla-CD:inä otsikolla Serpien kylässä.

Petelius on kertonut komediahahmojensa, sketsiensä ja tv-sarjojensa synnystä Jukka Annalan kirjassa Toopelivisio (Teos, 2006). Petelius valottaa kirjassa taustoja sketsi- ja hahmoklassikoista kuten Balle Ramstedt, pääsiäishanu, Herra 47 ja James Potkukelkka.

Koomikonuransa vastapainona Petelius on tehnyt vakavampia rooleja sekä elokuvissa että televisiossa. Hän näytteli Hietasta Rauni Mollbergin Tuntemattomassa sotilaassa (1985). Muita keskeisiä elokuvia ovat olleet muiden muassa Aki Kaurismäen Hamlet liikemaailmassa (1986), Åke Lindmanin Lapin kullan kimallus (1999) sekä Peter Lindholmin Leijat Helsingin yllä (2001) ja Isältä pojalle (1996). Televisiosarjoihin kuuluu muun muassa Neil Hardwickin Pakanamaan kartta (1991).

Laulajana
Petelius on tehnyt uraa myös laulajana. Velipuolikuun jokaiseen jaksoon kuului Peteliuksen esittämä 1930-luvun iskelmä, joista muistetaan etenkin sarjan loppulauluna esitetty ”Muistan sua Elaine”. Myös Mutapainin ystävät ja Hymyhuulet sisälsivät joka jaksossaan lauluesityksen, jonka yleensä esitti Petelius. Velipuolikuun lauluesityksistä koottu levy Muistan sua Elaine myi (1984) kultaa, samoin sen seuraaja Pimpparauta (1985), ja Peteliuksesta tuli hetkeksi maan suosituin artisti. Muistan sua Elainen lisäksi Peteliuksen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Lellelle ja Tra la la.

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.)