Skip to content

Etelä-Kymenlaakso: D=Datariina Traditional Geocache

Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Monilla paikkakunnilla on oma alphabet -sarjansa, joka puuttui vielä eteläisestä Kymenlaaksosta. Päätimme siis tiiminä kokoilla oman aakkossarjan muiden kätköilijöiden iloksi ja päänvaivaksi. Koska rakensimme itse koko sarjan oman mielemme mukaan, tämä ei sisällä seuraavan kätkön tekemisen velvoitteita.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

D = Datariina

Datariina on entinen Kotkan tyttölyseo, Tipulanakin kansan keskuudessa tunnettu. Tyttölyseo toimi rakennuksessa vuodesta 1937 vuoteen 1975, jonka jälkeen opetustyö talossa peruskoulun yläastelaisille ja lukiolaisille jatkui Katariinan koulun nimissä.

1990-luvun puolenvälin jälkeen koulun käytävät hiljenivät hetkeksi. Rakennus toimi välillä ns. evakkokouluna muita kouluja remontoitaessa ja musiikkipedagogisena keskuksena. ”Tipulan” uusi elämä alkoi kun Cursor Oy – silloinen Kotkan–Haminan seudun Portti Oy – osti sen Kotkan kaupungilta miljoonan euron kauppahinnalla vuonna 2003.

Cursor remontoi Katariinan koulun uuteen käyttötarkoitukseensa vuonna 2004. Muutoksen pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Mirja Tommila Laitila Arkkitehdit Oy:stä. Uusi nimi juonnettiin talon kouluhistoriasta sekä uudesta tulevaisuudesta digitaalisen liiketoiminnan keskuksena – nimeksi tuli Datariina.

Rakennus on laajentunut useampaan kertaan. Vanhimman ja korkeimman, Kymenlaaksonkadun suuntaisen osan rakennuksesta suunnitteli arkkitehti Georg Wikström vuosina 1931–1932. Valtion rahapulan takia talo valmistui vasta 1937. Uudempi, Heikinkadun suuntainen matalampi osa rakennuksesta on arkkitehti V.J. Myyrinmaan suunnittelema, ja se valmistui 1956. Jatkoa laajentuminen saa kun uusi, moderni laajennusosa valmistuu syksyllä 2008. Myös uusi laajennus on edellisen muutoksen toteuttaneen Laitila Arkkitehdit Oy:n käsialaa.

Datariinan rakennuskokonaisuuden käyttötarkoitus on muuttunut koulusta tieto- ja viestintäalan yritysten ja seudun kehittäjien keskukseksi, mutta myös opiskelu Datariinassa jatkuu edelleen: rakennuksessa toimii yritysten ja Cursor Oy:n lisäksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulu. Muitakin koulutuksia tiloissa järjestetään aktiivisesti.

Additional Hints (No hints available.)