Skip to content

Ankkalampi Traditional Geocache

This cache has been archived.

Gekkonen: No ei mulla nyt ole aikaa tätä hoitaa, valitettavasti. Vapautetaan paikka jonkun vähän reippaamman käyttöön. Mestahan on kuitenkin kiva, ehkä paras. Tai siis on se paras. Joku Lappi on kans ok, mut tää on parempi.

More
Hidden : 8/25/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pieni lampi asutusten keskellä kallioisessa maastossa.

En tiedä mikä tämän lammen oikea nimi on, asuessani lapsuuteni tässä vieressä opin tuntemaan tämän nimellä Ankkalampi.

Ankkalammeksi sitä kutsuttiin vielä, kun ystäväni ala-asteen ensimmäisellä luokalla koitti päästä lammen keskellä sijainneen ruohottuneen "suonsilmän" keskelle kapeata lankkua pitkin. Seurauksena syvä pulahdus ja itkuisena ja märkänä kotiin äidille selittämään.

Ankkalammeksi me kutsuimme tätä silloinkin, kun pyydystimme rannan läheisyydestä merihirviöitä, sudenkorennon toukkia ja vesiskorpioneja. Ja aina oli vaara lipsahtaa veteen koska silloin lammen reunustaa ei oltu vielä tuettu vaan se oli vain jyrkästi viettävää hiekkaa.

Ankkalammesta lähtevää pientä puroa patosimme keväisin vesien sulaessa kepein, kivein ja millä tahansa käsiin osuvilla sopivilla esteillä. Paluumatkat koulusta saattoivatkin joskus kestää melko kauan. Ankkalammen vierelle ojan varteen teimme myös ensimmäisen kätkömme 80-luvun alussa, kätkö koostui kasasta MaTaPuPu-lehtiä.

Ankkalampena tämä paikka myöhemmin ruopattiin ja sitä hieman peruskorjattiin. Fikkarisotien aikaan tämä oli sotatantereemme takaraja.

Koskaan en ole yhtään ankkaa täällä nähnyt, kesyjä sorsia sitäkin useammin. Eli omat leivät mukaan.



Kun Venäjän vallan aikana Pihlajamäkeä linnoitettiin, mäen alapuolella pelloilla laiduntaneet hevoset käyttivät lampea juottopaikkanaan. Siihen aikaan se ei ollut niinkään lampi, kuin kallioiden keskellä oleva suonotkelma, joka tunnettiin nimellä Mustasuo. Tuohon aikaan Pihlajamäki tunnettiin nimellä Aarnikanmäki.

Aivan lammen vieressä kohoavat Pihlajamäen maamerkiksi muodostuneet 1960-luvulla rakennetut tornitalot. Lisää tietoa Pihlajamäen maineikkaasta arkkitehtuurista löydät verkosta muun muassa seuraavista osoitteista

Pihlajamäki wikipediassa

Pihlajamäen arkkitehtuuripolku

Kätkön koordinaatit on otettu karttapaikasta, jos saat paremmat luvut niin voisitko ystävällisesti julkaista ne loggauksessasi.

P.s. Jos omistat vanhoja kuvia paikasta 70- tai 80-luvuilta, liittäisin mielelläni sellaisen tähän kuvaukseen. Omista arkistoistani en ole toistaiseksi löytänyt ensimmäistäkään.

Additional Hints (No hints available.)