Skip to content

CITO SoepZooitje 2018 (3 maart 2018) Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

J+A+K+N+S: Beste SoepZooitje CITOers,

Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet en de gezelligheid.
Er is, ondanks de sneeuw, 190 kilo zwerfafval geruimd. Een stukje met Elzen en Wilgen verwijderd. En heel veel aangespoeld hout uit de Noordwaard verwijderd.

Ook Staatsbosbeheer bedankt voor jullie gastvrijheid en de samenwerking.

Rina, jij bedankt, voor de overheerlijke soepen en cake!

NOTE: Er zitten nog een aantal trackables in de inventaris. Graag even checken of je deze meegenomen hebt, maar vergeten bent te loggen.

Wij vonden het een zeer geslaagde dag.

Groet en graag tot ziens,
De Drechtcachers (Rina, Mels, Anne, Greet en Annemiek)

More
Hidden : Saturday, March 3, 2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


CITO SoepZooitje 2018

Staatsbosbeheer heeft in De Biesbosch diverse klussen te klaren waarbij de hulp van Geocachers welkom is. Behalve Cache In Trash Out vinden ook andere klussen plaats.

 

Deze zesde CITO 'SoepZooitje' vindt plaats in Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwater getijdengebied. De Biesbosch is een gebied dat al eeuwen door de mens en de natuur gebruikt wordt. De activiteiten van de mensen hebben voor een groot deel bepaald hoe het gebied er nu uitziet. Het was een rijk gebied; er werd veel door de mens geoogst. Riet, biezen, wilgentenen, vis en vogels waren belangrijke bronnen van inkomsten. De traditionele gebruiken zijn veelal verdwenen. Door natuurontwikkeling zijn weer nieuwe natte gebieden aan de Biesbosch toegevoegd. Ieder plekje heeft weer zijn eigen bijzondere flora en fauna. Zo foerageren op de graslandpolders vaak grote aantallen ganzen. Op het water dobberen eenden, scheert af en toe een ijsvogel voorbij en is er een goede kans dat u roofvogels waaronder de zeearend ziet. Of een stel sierlijke reeën op de dijken of tussen het riet. Langs de oevers zijn in winter en voorjaar de sporen en burchten van bevers goed te zien. En natuurlijk de bever zelf, die met zijn dikke vacht bestand is tegen winterse omstandigheden.

Waarom een CITO

Het team De Drechtcachers is ontstaan naar aanleiding van een foto in een lokale krant van een picknickbank met rondom achtergelaten rommel. Het idee voor een CITO was geboren. Helaas lukte het De Drechtcachers de eerste twee jaar niet een CITO te organiseren en werden het twee ‘gewone, maar heel gezellige’ Taart en Tosti Events middenin de prachtige natuur van De Biesbosch. In 2013 was het dus tijd om echt eens wat terug te doen voor de natuur waarin we zo graag verblijven. Het eerste SoepZooitje was een feit, gevolgd door opnieuw een TTE. In 2014 werd er keihard gewerkt in de Noordwaard en in 2015 waren er zowel een kinderklus in de Noordwaard en klussen in de omgeving Aakvlaai. Onze gastheer Staatsbosbeheer was steeds erg blij met ons.  Natuurlijk komen we in 2018 weer de handen uit de mouwen steken in dit prachtige natuurgebied, waar we ook zo graag onze hobby Geocachen beoefenen. Voor een impressie van de voorgaande supergezellige CITO's kijk op 
G6Y67R (2017), GC67VQR (2016) , GC5HH42 (2015), GC4Y4KR (2014) en GC45H87 (2013).

 

Wat gaan we doen
Staatsbosbeheer heeft diverse klussen te klaren waarbij de hulp van Geocachers welkom is. De klussen vinden in Nationaal Park De Biesbosch plaats.
 
Klus 1:
 een hele leuke klus speciaal voor gezinnen met wat jongere kinderen tot zo'n 10 jaar oud. Samen met de boswachter een  perceel in de Biesbosch opruimen.


Klus 2: diverse klussen in alle soorten en maten van rommel ruimen tot een hele grote, meestal zware, altijd vieze, maar vooral gezellige klus voor de wat stoerdere Geocachers. Uiteraard in de schitterende natuur van de Biesbosch. Nog niet helemaal duidelijk is wat voor klussen we deze keer precies voor Staatsbosbeheer mogen klaren. Voorgaande jaren zijn diverse gebieden schoongemaakt, is er gezaagd en zijn takkenbundels verplaatst, soms te voet te bereiken en andere keren werden er groepen met een bootjes overgezet naar eilandjes. Vaak in stukken natuurgebied waar je normaal gesproken niet mag komen en de kans op het spotten van bijzondere flora en fauna groot is. Groepjes worden tijdens de uitleg geformeerd.

 

A.u.b. alleen inschrijven voor de CITO als u fysiek in staat bent om klussen te klaren.


 

                    

 

Programma 
10.00 uur Welkom op verzamellocatie 
10.15 uur Korte uitleg en vertrek richting kluslocaties
11.45 uur Korte pauze met wat lekkers
13.30 uur Einde klus en gezamenlijk vertrek richting eventlocatie
13.45 uur /14.00 uur Wat lekkers en tekenen logboek
15.00 uur Einde CITO event

Meedoen?

Wil je meedoen plaats dan een ‘will attend’ en vermeld daarin het aantal personen en aan welke klus 
je deel wilt nemen.
Kinderen zijn van harte welkom, mits ze begeleid worden door ouders/verzorgers.
Bij klus 1 graag vermelden met hoeveel volwassen en kinderen je deelneemt. Ook willen we graag de leeftijd van de kinderen weten.
Honden zijn niet toegestaan. 

Weet je nog niet zeker of je kunt komen, plaats dan a.u.b. ook nog geen 'will attend'. Doe dit pas als je hier zeker van bent.


Meenemen?
Water- en modderbestendig schoeisel zoals kaplaarzen
, oude kleding, werkhandschoenen. De deelnemers aan het vorige SoepZooitje weten dat een droog setje reserve kleding ook weleens van pas kan komen. 
Ook zelf meenemen:  koffie, thee, frisdrank, een broodje én  een soepkom + lepel.

 
Wij zorgen voor wat lekkers in de koffiepauze en soep na afloop.

Kosten?
Deelname aan het CITO event is gratis!



Meer info over het gebied:

http://np-debiesbosch.nl/

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/biesbosch

Additional Hints (Decrypt)

Arrz jrexunaqfpubrara, xncynnemra ra jng gr rgra ra ibyqbraqr qevaxra zrr! Jvw mbetra ibbe qr fbrc ra ghffraqbbe jng yrxxref. Bbx rra FBRCXBZ/ORXRE ra YRCRY zrrarzra.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)