Skip to content

I kongens skog Mystery Cache

This cache has been archived.

Makuta Teridax: Hei

Jeg har ikke fått noen tilbakemelding på min forrige melding om denne geocachen. På grunn av dette arkiveres denne cacheoppføringen.

Hvis cachen er oppført på andre nettsteder enn geocaching.com, og skal fortsatt være aktiv der, kan cachen bli liggende ute. Ellers er det fint om du fjerne eventuelle rester etter geocachen så snart som mulig for å unngå forsøpling.

Med vennlig hilsen
Makuta Teridax
Geocaching.com Volunteer Cache Reviewer for Norge, Svalbard og Jan Mayen

More
Hidden : 12/8/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


The cache and the task

Cachen inngikk i Oslo regionens adventskalender 2010.

Dette er ment som en familievennlige mystery for barn i alle aldre. Oppgaven er enkel nok. På de oppgitte koordinatene finner du fuglekassen som er avbildet ovenfor med cahen inn i. Imidlertid er den låst med en hengelås. Oppgaven din blir å finne tallkombinasjonen til hengelåsen. Det er plassert ut i alt 6 andre fuglekasser innenfor 40 meter fra hovedkassen. I 3 av kassene vil du finne et tall til oppgaven. Kassene er forskjellig i utforming og størrelse (dog ingen mikrokasser)

Hvorfor ikke prøve denne når det er mørkt. Alle fuglekassene er utstyrt med refleksbånd.

Ved utleggelse inneholdt cachen en FTF-premie, loggbok, diverse byttegjenstander samt litt julegodteri.

English This is intended to be a family friendly mystery for children in all ages.
The task is simple enough. At the given coordinates you will find the bird house which is shown in picture above with the cache inside. The bird house is however locked with a padlock. Your task is to find the number combination to the lock. Around in the area (within 40 meter from the main bird house) you will find another 6 bird houses in different shapes and sizes. In three of them you will find a number to the combination.

Why not try this at dark. All the bird houses are equipped with reflectiv tape.

Bygdøy kongsskog

Skogen

Bygdøy historie strekker seg tilbake til sagatiden, og utviklingen der gjenspeiler viktige historiske hendelser i forholdet mellom konge, statsmakt, kirke og samfunn. Fra 1147 tilhørte Bygdøy Hovedøya kloster, men etter reformasjonen ble Bygdøy igjen krongods. I 1603 bygde Christian IV jakthytte på Bygdøy, og siden den tid har Bygdøy vært et viktig og mye brukt rekreasjonsområde for konger så vel som vanlige borgere.

Den 6. april 1840 beslutter kong Karl Johan høytidelig at Kongeskogen skal være fredet mot hugst og jakt. Men allerede på 1700-tallet var Bygdøy tatt i bruk for friluftsliv og naturopplevelse.

Stiftsamtmann Kaas uttaler i 1796 :
"Imidlertid skal jeg anvende alle mulige Midler til at see Skoven saa meget mulig fredet !"

Også visestattholder prins Frederik av Hessen er virksom på Bygdø kongsgård i tiden 1810-1813. Han påbegynner det som senere skal bli en folkepark for allmennheten. Bygdøy er således det sted i landet hvor naturverntanken aller først dukker opp og får sitt konkrete uttrykk.

Geologi

Hele Bygdøy består av gammel forstenet havbunn av skifer og kalk avsatt oppå det gamle grunnfjellet en gang for millioner av år siden gjennom hele odovicium tiden. Da lå det baltiske skjoldet som vi lever på, nær Sydpolen. Siden den gang har kontinentdriften sakte ført Norge til den nordlige halvkule. De bløte sedimentære bergartene på Bygdøy er opprinnelig gammelt havbunn-slam. Leire og kalkslam ble med tiden til mørk skifer og lys kalksten i veksling, slik vi kan se det på Bygdøys mange ruglete svaberg.

Bergartene forteller om datidens dyreliv i form av fossiler ; trilobitter, brachiopoder og graptolitter er det fullt av på Bygdøy ! Men ingen spor er å finne av fisker, frosker eller krypdyr. Dette var nemlig før hvirveldyrenes tid ! Fossilene kan man finne ved å kikke langs strendene på Bygdøy.

Plante og dyreliv

Siden de bløte bergartene forvitrer lett, og inneholder mengder av næring, trives plantelivet særdelses godt. Et gunstig klima bidrar også til den store rikdommen - omkring et halvt tusen ulike blomsterplanter ! Busker og trær i mengder, og et mangfold av ulike biotoper, gir også grunnlag for et mangfoldig fugleliv. Blant annet med sjeldne kjerrsangere, sjø- og vadefugler, ugler, hønsehauk og åkerrikse for å nevne noe. Av pattedyr finnes ekorn, grevling, piggsvin, rev og rådyr. En sjelden gang er elgen å se.

Kullgroper i Kongeskogen

De store gropene funnet i Kongeskogen har en diameter fra 4,5 til 6,5 meter. Dybden varierer fra 80 cm til 1,5 m. Det er ikke mulig å datere kullgropene nærmere enn til jernalderen (ca. 500 f.Kr.–1030 e.Kr.), uten en kulldatering. Sannsynligvis ble disse gropene, brukt til å tilvirke kull til gårdssmier eller annen varmekrevende håndverksvirksomhet.

Additional Hints (No hints available.)