Skip to content

ZIG-ZAG Holger Drachmanns ligtog Traditional Geocache

This cache has been archived.

Toa Onua: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse og manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

Husk at indsamle cachen eller resterne af den, så den ikke ligger i naturen som skrald.

OBS

  • Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.

Geohilsen

Toa Onua
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com
eller via min profil på www.geocaching.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
Hidden : 3/26/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Denne cache er en del af et større projekt på Skagens Museum kaldet ZIG-ZAG Skagen. Du kan læse mere om projektet på www.skagensmuseum.dk eller www.zigzagskagen.dk.

This cache is a part of a larger project at Skagens Museum called ZIG-ZAG Skagen. You can read about the project on www.skagensmuseum.dk.


Aksel Jørgensen var en mester i at bruge klare farver, kontrastfarver, vibrerende penselstrøg og i at konstruere en stram komposition i sine malerier. Det er også tilfældet med dette billede. Vinterhimlen er dyb blå, og i den lavtstående sol er sandet orange. Med de tydelige penselstrøg fornemmer man blæstens kolde susen på tværs af ligtoget. Billedet er delt i to, så alle personer er placeret i den nederste halvdel, i den jordiske sfære, og kun enkelte af ligtogets røde bannere rager op i den himmelske sfære. At menneskene er gjort så små i forholdet til himlen er med til at understrege billedets højtidelighed.

Aksel Jørgensen havde en sparsom uddannelse først fra teknisk skole og derefter et enkelt år på en privat tegne- og maleskole. Hans foretrukne motiver i ungdomsårene var Københavns prostituerede og mennesker fra samfundets laveste lag. De vakte lige så meget opsigt som hans træsnit, der var banebrydende med deres store flader af lys og mørke og udnyttelse af træstokkens årer. Aksel Jørgensen havde hele livet et dybt socialt engagement, som var tæt forbundet med hans socialistiske overbevisning.

Fra Holmensgadebilledernes realisme bevægede han sig over i Drachmannmaleriernes impressionisme. Under arbejdet med udsmykningen af Drachmann Kroen, 1911-13, arbejdede Jørgensen med de påvirkninger, han havde fået fra Cézannes kunst på udlandsrejsen i 1910. Dekorationerne til Lorry Feilbergs kro afsluttede ungdomstidens succes og blev begyndelsen til en tid med stærkt nedsat produktion. Men som kunstformidler og pædagog fik Aksel Jørgensen stor betydning gennem 33 år som professor på kunstakademiet i København.

Additional Hints (No hints available.)